Laiva on lastattu... luki loppuseminaarimme ohjelmassa. Paikalla olijat voivat vakuuttaa, että risteilytunnelmaan pääsi mukaan!

Alkutervehdyksen lausuivat hankkeen työntekijät Helmi ja Jaana. Asuun panostettiin, sillä olimmehan laivan perämiehiä ;)DSC_7752%20Jaana%20ja%20M%C3%A4nty%20ja%

Tervetulleeksi seminaariin toivotti kapteenimme Mauri Laine. 

Ms%20Alz%20Mauri%20laiva%20kuvakaap%20vi


Miten mentiin Päin Mäntyä? Seminaarissa tiivisti Jaana Paasonen. Kiitimme tässä puheenvuorossa kaikkia yhteistyökumppaneita ja mukana seilanneita! DSC_7596%20blogiinko.jpg


Hervoton luontoretki -elokuvan ensiesitys oli monelle seminaariin osallistujalle syksyn kohokohta. :) Ohjaajamme Leevi Heinonen oli ryhmän mukana seuraamassa, miltä näyttää isolta kankaalta! 

1T3A8942.jpg

Itse tehty elokuva ja yhdessä keksitty juoni sai siivet alleen! Voitteko uskoa, ehkä vasta vuosi sitten ekat ideat lyhytelokuvaamme sanottiin ääneen, ja pistettiin hautumaan!

Seuraavasta linkistä pääset Youtubeen ja katsomaan tämän lyhyelokuvan (kesto n.20min) ->  https://www.youtube.com/watch?v=G4cNDTZLk6E


4%20k%C3%A4vyn%20elokuvajengi%20hervoton

Kiitos koko työryhmälle ja Leeville eritoten tästä huikeasta matkasta jonka olemme saaneet tehdä Susiveden hervottomaan luontoon! Kiitos myös kuvauspaikoille, Mikkelin teatterin pukuvuokraamolle asujen lainasta sekä Savonlinja Oy ja Jouni Hyle elämänmakuisesta bussikyydistä!

Ps. BLOGISSA ON TULOSSA ihan oma tarina liittyen tämän elokuvan tekoon ja taustoihin (ensi viikolla 3.12 jälkeen)  ;)

Palaten seminaariin, elokuvan katsottuamme koko työryhmä eli elokuvan tekijät vapaaehtoisia avustajia sekä bussikuskia myöten saivat ruusut ja Muista-kassit. 

Lauloimme yhteen ääneen, yleisön mukaan ottaen J. Karjalaisen Sankarit -kappaleen.  Tämä on muodostunut perinteeksi  elokuviemme julkaisutilaisuuksissa. Sanat oli heijastettu valkokankaalle ja kaikki nautimme kappaleen luomasta tunnelmasta. Viimeisen säkeistön alkaessa otimme toisiamme kädestä kiinni ja muodostimme ympyrän. Kuvassa alla lauletaan :)

1T3A8972.jpg


Mari Pennanen Saimaalifestä kertoi meille,miten luonto toimii auttajana ja elvyttäjänä. Hän kertoi meille tutkimuksista liittyen luontoon ja hyvinvointiin sekä omakohtaista tarinaa, jonka avulla muistiasiat tulivat lähelle meitä kaikkia. Lisätietoa Marista ja Saimaalifestä löydät: https://www.saimaalife.com/ 

Kiitos Mari luontoon vievistä ajatuksista, kuvista ja inspiraatiosta! (Kuvassa alla)

1T3A8989%20kopio.jpg

Iltapäivällä nautittiin kakkukahvit Kartano -rakennuksessa. 


Kati Outinen esitti monologin Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Tässä kuvassa alla hän keskittyy alkavaan esitykseen.

1T3A8994.jpg

Ammattinäyttelijänä Kati toi luoksemme työikäisenä muistisairauteen sairastuneen Allin tarinan. Hän on esittänyt monologia vuodesta 2014. Hän kertoi, että monologin suunnittelu alkoi siitä, kun Oulun seudun Muistiyhdistyksen työntekijä otti häneen yhteyttä luettuaan lehdestä, kuinka Kati kertoi isänsä sairastumisesta Alzheimerin tautiin. Monologin tarinan taustalla ovat sairastuneiden omakohtaiset kokemukset ja tarinat, joita Kati käsikirjoittamisen aikaan sai kuulla työikäisenä sairastuneilta.

Esitys oli todella vaikuttava ja monipuolinen kuvaus, miltä tuntuu ja mitä pitää ottaa huomioon kun yksinasuva muistisairas lähtee lenkille, kauppaan, harrastuksiin.. Millainen on oikeanlainen muistisairas? Pitääkö edetä oikein taulukoiden mukaan? Entä kun lähtee asioille, meneekö tämä bussi samaan suuntaan kuin minä? Kuka auttaa, kenelle voi soittaa ja miten ihminen selviää sairaudestaan huolimatta, jäi mietityttämään monia yleisöstä. Esityksen jälkeen vietimme hetken keskustellen heränneistä ajatuksista ja Kati kertoi esityksen taustaa. Monologin edetessä Alli huomaa, ettei oman itsensä kadottamista tarvitse pelätä!

Kiitos Kati tunteisiin menevästä esityksestä ja siitä, että haluat esittää ja pitää yllä tätä tärkeää asiaa taiteen keinoin!

Seminaarin päätössanat ja kiitokset lausui Taru Vartiainen, toiminnanjohtajamme Mikkelin seudun Muisti ry:ssä. Kuvassa alla hän, ja hallituksemme puheenjohtaja Marketta Evola muistivat meitä työntekijöitä mänty -aiheisilla lahjoilla :)

1T3A9005.jpg


Kuten merillä ja Saimaalla -harvoin menee päin Mäntyä ;) 

Ollaan todella tyytyväisiä seminaaripäivään! Järjestelyissä auttoivat kollegamme Hanna ja Riitta Etelä-Savon Muistiluotsista, Toiminnanjohtaja Taru ja järjestöassarimme Anne. Suuri Kiitos kuuluu heille kaikille! :)


Tässä blogitarinan lopetuskuvassa hanke saapuu satamaan... Saa veikata mistä Mikkelissä kuva on otettu? Kiitos blogin lukijoille mielenkiinnosta!DSC_7534%20blogiinko.jpg