Aivotsumpat on syksyn osalta tsumpattu. Paljon tehtiin erilaisia, pääosin kynä-paperi harjoituksia, sekä harjoituksia koko porukalla liittyen eri muistin toimintoihin. Toisinaan teemme hahmottamiseen, päättelyyn tai muistiin liittyviä harjoituksia esimerkiksi palikoilla (kuvassa alla)

palikka.jpg

Nämä palikkatehtävät ovat olleet suosittuja Aivotsumpassa. Kuvan tehtävä oli painaa mieleen tämä palikkamalli ja sitten purkaa se ja taas uudelleen rakentaa mahdollisimman samanlainen. Tehtävän ideana oli, että kaikki muistin apukeinot ovat sallittuja, jopa kaverilta lunttaaminen, jos luottaa kaverin muistiin.Käytettävissä oli myös tarkistuspalikka, mutta hieman piilossa ja se vaati siten liikkeelle lähtöä paikaltaan. Tehtävän jälkeen keskusteltiin siitä, mitä muistin apukeinoja ryhmäläiset tässä tehtävässä käytti ja mitä apukeinoja käyttää yleensä arjessaan.

Aivotsumpa- ryhmäläisten pyynnöstä: vikan tsumpan yksi osuus oli tehdä meille ohjaajille tehtävä ryhmissä. Saamamme tehtävät eivät olleet ihan helpot- 

Ryhmän 1 tehtävä ohjaajille:

Montako tähteä on Kiinan lipussa?

Mitä kuvioita on Brasilian lipussa? 

Mikä teksti on Brasilian lipussa?

Ryhmän 2 tehtävä ohjaajille:

Arvatkaa sana tästä "Onnenpyörästä"? Eli "ostetaan kirjain" kerrallaan ja yritetään päätellä vastaus. Tuttua ja sovellettua Onnenpyörä tv-ohjelmasta.

V_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ä

*BLOGIN LUKIJA-voit haastaa itsesi, vastaukset tekstin lopussa :)

kaihun%20kota%20%282%29.jpg

Kaihun kodalla oli jälleen tulet valmiina ryhmäläisten saapuessa. Vaikka lokakuun keli oli viileä, oltiin pukeuduttu lämpimästi ja kietoiduimme hankkeen uusiin viltteihin istuessamme ja kuunnellessamme tietoa ja innostavia tarinoita luonnosta ja hyvinvointivaikutuksista.

20181023_132912%20%282%29.jpg

Alkujaan kotaryhmien ideointi aloitettiin Metsästä voimaa arkeen –kurssin pohjalta, jonka ohjaajana toimi Mirja “Metsäkellijä” Nylander. Kurssin jälkeen kotaryhmät jatkuivat hanketyöntekijöiden ohjaamina ja osallistujien palautteita kuunnellen. Mirja oli mukanamme tällä hankkeen viimeisellä kotaryhmä -kerralla.

20181024_111603%20%282%29.jpg

Käpymittaria käytetään joka ryhmän lopussa (jos muistetaan) ja viimeisellä aivotsumpa kerralla sinne oli piilotettu karkkipussi. Ryhmän tehtävänä oli päätellä missä se voisi olla ryhmätilassa. Tehtävä oli ryhmäläisille helppo. He ovat oppineet, mikä on viimeinen homma kun ryhmäkerta loppuu :)

*BLOGIN LUKIJA- TÄSSÄ ALUN AIVOTSUMPA -VASTAUKSET:

Aivotsumpa%20vastaukset%20blogiin.jpg


Vaikka tsumpa loppui, treenata voi myös kotona: ryhmäläisille annettiin vinkki tutustua 

https://www.muistipuisto.fi/         -sivustoon.

On muuten hyvä sivusto kelle vaan! ;)

muistipuisto.jpg