Vuosi on alkanut mukavasti täällä Mikkelissä! Säännölliset ryhmät ovat alkaneet, ja kaikille yhteinen toiminta on myös houkuttanut porukkaa kokoontumaan! 

Kuva aivotsumpasta, joka kokoontuu säännöllisesti. Päivän ohjelmassa oli muun muassa palikkahommia muistamiseen liittyen sekä käpymittarilla kerättiin palautetta tuttuun tapaan. 

Kokeilimme tammikuussa myös piirtämistä aivojen harjoittamiseksi. Onnistuimme ja oivalsimme. Olimme myös yllättävän hiljaa ja keskityimme piirtämiseen!  Osa vei piirrokset kotiin, osa jätti näyttelyyn ryhmätilamme seinälle. Toivetta tuli, että piirtäisimme uudelleen!

Kokeilimme tammikuussa Mindfullnessia, suomennettuna hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoitteita. Tätä varten ohjaamaan pyydettiin alan ammattilainen Mari Rauhala. Keskustelimme aiheesta harjoitusten lomassa ja kuulimme mitä Mindfullness on. Osasimme rentoutua ja pidimme harjoitteita hyvinä. Kiinnostuimme aiheesta yhä enemmän! 

Kiitos Mari!

Lisätietoa: https://marirauhala.com/palvelut/mindfulness/

 

Aina ei mene suunnitelmien mukaan, eikä edes päin mäntyä. Flunssa iski ohjaajiin juuri ennen odotettua lumikenkäilyä ja hiihtoa! Ulkona tapahtuvat toiminnat toteutuvat aina sään (ja terveyden) salliessa. Tällä kertaa keli olisi ollut loistava yhdessä ulkoiluun... Pitänee tehdä diili säiden herran kanssa, että tälle ajatellun uuden ajankohdan kanssa kävis tuuri! :)

Mikkelin Urheilupuistosta, tutummin Urskista löytyy hyvä ja tasainen hiihtolenkki, ja rohkeimmat voivat laskea myös mäkeä. Mäen voi sujuvasti jättää välistäkin. Porukalla sinne myöhemmin!

Kaikki yhteinen toiminta saa alkunsa ryhmäläisten toiveista. Mahdollisuuksien mukaan olemme niitä toteuttaneet ja yhdessä ryhmässä keskusteltu, miltä uudet jutut tuntuneet. Oman näköisen ja itselle normaalin elämän sekä arjen tukeminen on mielestämme sitä, että ryhmäläiset tietävät parhaiten, mikä tukee heidän arjessa jaksamistaan. Toimintaa on monipuolisesti juuri siksi että on "jokaiselle jotain". Aina on toki toiminnankin lomassa mahdollisuus vertaistuelle ja keskusteluille.

Kaikkihan me ihmiset haluamme onnistumisen kokemuksia, tarvitsemme kavereita ja mielekästä toimintaa! Ryhmäläisten palautteen perusteella tässä onnistetutaan aika hyvin ;)