Kävimme tutustumassa Mikkelin Ursan tähtitorniin! Syyspimeässä olimme varautuneet otsa- tasku- ja ehkä muidenkin lamppujen kanssa kulkemaan pimeämmän pätkän Kiiskinmäen tähtitornille. Meitä kiinnostuneita oli matkassa vajaa parikymmentä, enempää ei olisi mukaan mahtunut, sillä muuten tulisi seinät vastaan. Ursan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri olivat meitä vastassa. Kipusimme 124 askelta ylös torniin, ja osa meistä ylös kaukoputkelle asti!

20181116_073243.jpg

Kuvassa näette palan kattoa ja kaukoputkea, observatoriossa kuuluu olla hämärää! Saimme paljon tietoa tähtitaivaasta Aki Taavitsaiselta, Ursan puheenjohtajalta. Vaikka sumuisesta säästä johtuen emme nähneet tähtiä, emmekä kurkkineet kaukoputkesta mitä näkyy, innostuksen kipinä tähtitaivaan tarkkailuun yltyi monilla meistä :)

Osa porukkaa jäi tähtitornilla valoisampaan tilaan jossa oli tähtitaivaan tarkkailuun liittyvää laitteistoa. Jenni Andersin, Ursan sihteeri kertoi tähtitaivaan tarkkailusta mielenkiintoisia seikkoja! 

Saimme kaikki hyviä vinkkejä, mistä saada lisätietoa aiheesta! Jos kiinnostuit, etsihän lisätietoa seuran nettisivuilta: https://www.mikkelinursa.fi/

He järjestävät mm. tähtinäytöksiä yleisölle sään ollessa riittävän selkeä. Kiitos Ursa innostavasta ja huikeasta vierailusta! :)


20180830_151615.jpg

Tässä kuvassa yllä on menoa ja meininkiä meidän syksyn elokuvan teosta. Pitäkää penkeistänne kiinni, nimittäin

Hervoton luontoretki -elokuvan julkaisu on käsillä ensi viikolla!

Positiivista jännitystä on ilmassa koko porukalla! Miten maltamme odottaa elokuvan ensi-esitykseen joka on Päin Mäntyä-hankkeen loppuseminaarissa ensi viikolla.. Pätkiä elokuvasta on katsottu marraskuussa ja elokuvan julkaisuluvista on puhuttu, sekä allekirjoitettu jokaisen kanssa tuttuun tapaan. Ainut, jolla on tällä hetkellä tietoa elokuvamme lopputuloksesta on Huikean huippu ohjaajamme Leevi Heinonen!

Syksyn ryhmät ovat päättyneet, ja tiedotamme jatkoista, kun tiedämme itsekin tulevan vuoden 2019 asioita. Muistitreffien viimeinen kerta pidettiin hyvissä tunnelmissa Anne Mahlasen ollessa vieraana, sekä muisteltiin Savonlinnan seudun Hyvien hemmojen, eli heidän alle 70-vuotiaiden vertaistukiryhmän tapaamista.

Ensi viikon loppuseminaarin lisäksi ryhmäläiset on kutsuttu Muisti ry:n pikkujouluihin, jotka ovat joulukuun puolella. Ilmaisutaito -porukasta on löytynyt "Itämaan huonomuistiset", joten ohjelma pikkujouluissa on varmasti todella hyvä!

20181113_082508%20rajattu.jpg

Tässä kuvassa Helmi ja Jaana ovat Muistikonferenssissa Helsingissä!  Tämä tapahtuma on vuosittainen ja Muistiliiton järjestämä, kiinnostuneille tässä linkkivinkki. Tapahtumaan osallistujia ovat esimerkiksi muistiyhdistysten työntekijät, muut muistityön ammattilaiset ja muistisairaat ja läheiset.

Viime vuonna Päin Mäntyä -hankkeella oli puheenvuoro Muistityön Hyvät käytännöt -osuudessa ja konferenssiyleisö näki Kukamitähä -lyhytelokuvan

Tänä vuonna osallistuimme posterinäyttelyyn aiheenamme luontolähtöinen toiminta. Kuvissa alla esillä olleet

Posterit:kota%20psot%20blogiin.jpgteemak%20posteri%20blogiin.jpg

Postereita ovat tehneet järjestöassistenttimme Sanna keväällä, ja Anne syksyllä, sekä opiskelija Riina teemakävelyiden posteria yhdessä hanketyöntekijöiden Jaanan ja Helmin kanssa.

Kiitos ja kunnia kuuluu myös heille! Kauniit ja luontoaiheiset posterit ovat saaneet ihasteluja ja kehuja. Yhteistyössä hyvään pyritään mutta priimaa pakkaa tulemaan :)

Materiaalit näistä toimintamalleista löytyvät www.innokyla.fi Päin mäntyä- hanke sivulta, Muistihankkeiden kirjastosta.Tässä suora linkki Työtilaamme: https://www.innokyla.fi/web/tyotila6849027 
Blogia lukeville ammattilaisille vinkiksi- Saa käyttää, mut ei oo pakko!

Muistikonferenssissa monet asiakastyötä tekevät laittoivat "mietintämyssyyn", voisiko heidän alueella toteuttaa vastaavaa luontolähtöistä toimintaa.  Ja eipä nämäkään toimintamallit olisi valmistuneet ilman ryhmäläisiämme!

Me työntekijät saimme konferenssissa paljon ajankohtaista ja monipuolista tietoa tämän hetken muistiasioista ja ideoita ryhmätoimintaan. Nyt juuri eletään jännittäviä aikoja, sillä saamme tietoa toiminnan jatkosta joulukuun puolella. Peukut yhä pystyssä ja Lippu korkealla!