Marraskuussa osallistuimme valtakunnalliseen Muistikonferenssiin Helsingissä. 

20171115_093421%20%282%29.jpg

Kuvassa konferenssin avannut Laulusta voimaa! -kuoro, kuoronjohtajana Marjukka Riihimäki.

Konferenssin anti oli monipuolisesti asiaa muistiin liittyen; kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, tutkimustietoa ja muita ajankohtaisia asioita. Paikalle oli saapunut muistityön ammattilaisia sekä sekä sairastuneita ja heidän läheisiään.

Tässä blogikirjoituksessa keskitymme omaan osaamme -puheenvuoromme oli  "Muistityön parhaat käytännöt" osuudessa!  Meidät oli pyydetty kertomaan toiminnastamme, erityisesti ilmaisutaito -ryhmästämme. 

20171116_103038.jpg

Katsoimme viime keväänä ryhmäläisten käsikirjoittaman ja toteuttaman tositapahtumiin pohjautuvan lyhytelokuvan isolta kankaalta! 

20171116_102752%20%282%29.jpg

Yleisö seurasi elokuvaa keskittyneenä hymy suupielissään. :)

*Ryhmä jatkaa taas helmikuussa! Tulemme tekemään erilaisia harjoituksia Leevi Heinosen leppoisassa ohjauksessa sekä mahdollisesti tehdään uusi lyhytelokuva. 

Helmi%20muistikonf.jpg

Kerroimme myös sanallisesti  toiminnastamme. Ryhmäläisten terveiset - mitä toiminta merkitsee? välitettiin yleisölle:

"Kun ihmisellä on tää muisti -saa tehdä ihania asioita"

Kehuja lyhytelokuvasta vastaan otettiin! Seuraava puhuja mainitsi, että haluaisi osallistua meidän ryhmään. :) 

Lisää kuvia konferenssista kokonaisuudessaan osoitteessa: http://galleria.muistiliitto.fi/muistikonferenssi-2017/

Taustatietoa filmaavasta ryhmästä:

Ilmaisutaito -ryhmä perustettiin aikanaan asiakkaiden toiveitten pohjalta. Innokkuutta itseilmaisuun, näyttelemiseen ja draamaan nähkääs oli ;)  Yksi vertailtava lähtökohta oli meillä Mikkelissä jo pitkään toiminut omaishoitajien teatteriryhmä Virtapiiri. (Klikkaa lisätietoa Virtapiiristä)

Psst. Mikkelin seutu on muutenkin kuuluisa teatterimyönteisyydestään. Porukoita on paljon ja täällä  järjestetään muun muassa Työväen näyttämöpäivät vuosittain! Loistavaa ammattiteatteri tarjontaa löytyy kans! ;)

 

20171115_115734%20%282%29.jpg

Tosiaan, konferenssin anti oli monipuolinen ja ammennamme siitä osia toimintaamme! Yksi kiinnostavista teemoista oli "Vahvistuva minä -kiireestä kaaoksen kesyttämiseen" josta kertoi MB Elämäntaidon valmentaja Pauliina Avola/Valmennustalo Valo.

Mindfullness, tietoinen läsnäolo on yksi asiakkaiden toivoma juttu ensi vuoteen. Meillä on sovittuna ryhmätuokio paikallisen mindfullness -ohjaajan kanssa :)

Kiitollisuutta!