Kurssilla valmistettiin, sekä syötiin yhdessä ruokaa. Joka kerralla lisäksi saatiin tietoa terveellisestä ravinnosta sekä siivousvinkkejä. 

Kurssikokonaisuus sai ryhmäläisiltä loistavat arvostelut! Pelkkää hyvää palautetta ja kehittämisehdotuksia jatkoon, muun muassa:

Opittiin paljon ja tehtiin itse. Osaaminen ja onnistuminen nostivat itsetuntoa! Ruoka oli joka kerta hyvää ja terveellistä. Kurssia pidettiin parhaana mahdollisena, sekä jatkoa toivottiin.

Varoitus! Seuraavat kuvat saattavat aiheuttaa nälkää ja veden kielelle herahtamista!

20180305_122025.jpg

Lautasella puoli kiloa kasviksia, joka on suositeltu määrä syödä päivittäin. Värikkäästi syöminen myös tärkeää.

20180305_122032%20%282%29.jpg

Avokado-munaleipiä välipalaksi. Nopeaa, terveellistä ja herkullista!

20180312_122343%20%283%29.jpg

Kurssin antia. Jokainen teki jotakin ruokaa! Kaikilla oli keiton, salaatin, pääruoan ja jälkiruoan teko tai leipominen vuorotellen.

20180312_122537%20%282%29.jpg

Olikohan nämä kasvispäivän ruokia? Nälkä ei jäänyt ainakaan :)

20180409_122600%20%283%29.jpg

Kalapäivä- Foliossa laiskan miehen muikkukukko ;)

Muistetaan syödä kalaa, 2 kertaa viikossa on suositus.

  20180416_120822%20%282%29.jpg

Pöydän kattaus on tärkeä osa tunnelmaa!

20180416_120954%20%282%29.jpg

Oliko nämä niitä kiusauksia? Siivouspäivänä voi tehdä uuniruokaa, joka tekeytyy itsekseen. Muistutus, milloin ruoka on valmis uunista otettavaksi lienee tarpeellinen -porukassa pohdittiin.

20180423_122543%20%282%29.jpg

Keittopäivä, kolmea eri keittoa.

20180423_122754%20%282%29.jpg

Kylmä keitto: pinaatti-avokado ja itse leivottu "rumpupalikka"

20180423_130131%20%282%29.jpg

Jälkiruoat vei kurssilla kielet mennessään!

20180430_122114%20%282%29.jpg

Viimeisen kurssikerran antia. 

20180430_122145%20%282%29.jpg

Hedelmä-Pavlova. Hyvää, imelää ja näyttävää!

20180430_122219%20%282%29.jpg

Juhlamalja, taisi olla nimeltään kevään piristys (alkoholiton- pakastemarjoja, mehua, sitruunalimonadia). Se on hyvä viimeistellä juuri ennen maljan nostoa.

20180430_122626%20%282%29.jpg

Kurssin päätösmenu, jonka nautimme rauhassa keskustellen. 

Aloitimme maljan kohotuksilla:

Kiitos kaikille osallistujille, ryhmäläisille ja vapaaehtoisille

ja erityisesti Marttojen Satulle loistavasta ja rennosta ohjauksesta! :)

Aiheeseen liittyen julkaisemme myös tässä (Mikkelin seudun Muisti ry:n jäsenille tarina saattaa olla tuttu viimeisestä jäsenkirjeestä)

Syö muistaaksesi-kurssille osallistuneen kirjoittama pakina:

Matti Allunkantaja on käynyt Marttojen Syö muistaaksesi ruokakurssilla. Kurssin innoittamana hän päätti leipoa kotona. Sovittiin, että puoliso on poissa jaloista makuuhuoneessa. Matti saa luvan käydä kysymässä, mikäli on epävarma jostakin asiasta. Matti etsi essua ja löytää sen vihdoin makuuhuoneesta. Kulho löytyy alakaapista. Nyt resepti vain pöydälle ja tavaroiden kasaamiseen. Kanafilee on jääkaapissa. Suikaleiden ohjeessa sanotaan, että otetaan puoli tuntia aikaisemmin huoneen lämpöön. Rouvan luokse. Pitääkö minun odottaa puoli tuntia ennen kuin voin aloittaa? Vastaus: Ei se niin tarkkaa ole. Nyt kanafilee on pöydällä. Seuraavaksi kookosmaitoa. Onko se purkissa vai tölkissä? Etsii, muttei löydä. Rouvan luo. Vastaus: Tölkissä siellä entisessä kylmiössä. Sitten kaksi omenaa ja sipulia. Mutta pitääkö niiden olla pieniä vai isoja? Rouvan luokse. Omenat ovat niin pieniä, että pitäisi olla kahden sijaan kolme. Sipuli on niin iso, että siitä riittäisi kahden sijaan yksi. Vastaus: tee vain ohjeen mukaan. Purjoa. Löytyy jääkaapista. Mutta pala purjoa. Kerta kaikkiaan nämä ohjeet. Mikä on pala, miten iso pala?  6 dl kanalientä. Rouvan luokse. Mikä on kanaliemi? Vastaus: Se tehdään jääkaapissa olevasta liemikuutiosta. Takaisin. Entä 1 dl sulatejuustoa. Rouvan luokse. Miten se sulatetaan?  Vastaus: otat lusikalla ja laitat desinmittaan. Seuravana suolaa ja mustapippuria. Voi äiti. Rouvan luo. Millaista on maissitärkkelys?  Vastaus: Vähän kuin perunajauhoa. Löytyy sieltä hyllyköstä. Löytyy. Nyt tavarat ovat koossa. Tulee mieleen tarkistaa työhuoneen netistä yksi juttu. Kohta kuuluu ääni: täälläkö sinä teet ruokaa? Ai niin unohdin? Työn aloitus. Ohje: Omenan sekä sipulin kuoriminen ja kuutioiminen. Kuutioiminen. Rouvan luo? Vastaus: Kuution muotoisiksi palasiksi. Kanan ruskistaminen. Sipulit ja omenat mukaan. Päälle kalaliemi ja kookosmaito. Sulatejuusto murskataan sekaan ja se sulaa kastikkeeseen. Hautumista kymmenen minuuttia. Ylpeänä siitä, että sain sen valmiiksi. Tein ihan itse. Rouva ehti lukea kirjaa viisi riviä.
Aivotsumpa kysymys: Kuinka monta askelta Matti Allunkantaja otti ruoanlaiton yhteydessä. Rouvan luokse on 22 askelta suuntaansa ja tietokoneen luokse on 25 askelta?

 -Matti Allunkantaja-