Aivotsumpa tarkoittaa Aivojen treenausta Ahaa! Aivotreeni-mallin mukaan. Harjoitteet ovat monipuolisia ja haastavia. Tämä Ahaa!-aivotreeni on kymmenen kerran kokonaisuus, joka on laadittu ryhmässä toteutettavaan toimintaan. Ryhmässä siksi, että ohjaajavetoisesti voimme "sillata" tehtäviä pohtien mitä hyötyä harjoitteista on arjen toiminnoissa. Pohdimme porukassa tehtävien teon lomassa muun muassa- miksi kannattaa keskittyä? Mikä auttaa sinua keskittymään ja mikä häiritsee sitä? 

Tähän liittyen meillä oli aivotreeniohjaaja -koulutus vapaaehtoisille, että useammalla olisi mahdollisuus ohjata ja tukea harjoitteiden teossa.

Monelle ovat tuttuja esimerkiksi sanaristikot ja sudokut sekä käsityöt, jotka ovat hyvää treeniä aivoille. Aivoja on hyvä harjoittaa eikös ;) 

 

Ilmaisutaito-ryhmä aloitti myös syksyn kokoontumiset tällä viikolla. Meitä ohjaa Leevi Heinonen, harrastajateatteriohjaaja ja ATK-ohjaaja. Hän ohjaa muun muassa kansalaisopistolla myös. Teimme tutustumisen harjoituksia ja joimme kahvit. Tunnelma oli riemukas, naurua ja vitsailua riitti! Jäämme innolla odottamaan seuraavaa tapaamista näissä merkeissä.

 

Hankkeesta oli artikkeli Mikkelin kaupunkilehdessä :) Juttu luettavissa näköislehdestä: http://mikkelinkaupunkilehti.fi/nakoislehti/ Numerossa 36/2017 Sivulla 8.

Kiitos Mikkelin kaupunkilehti!

 

Taustatietoa ryhmistämme kiinnostuneille: toiminnot on suunnattu alle 70-vuotiaille varhaisvaiheessa oleville muistisairaille ja muistiongelmaisille henkilöille. Kehitämme uudenlaisia voimaannuttavia, arjen sujumista ja omannäköisen elämän jatkumista tukevia ryhmätoimintamalleja nyt hankkeen aikana. Lisätietoa saat työntekijöiltä:

 

Jaana Paasonen

puh. 050 314 2111

jaana.paasonen@msmuisti.fi

 

Helmi Ahvenniemi

 puh. 050 442 44 88

helmi.ahvenniemi@msmuisti.fi