Kädentaitojen työpajassa on tehty kransseja -joita myös kiekoiksi kutsutaan sekä pieniä koristelinnunpönttöjä. Alla kuvassa mallit, sekä materiaalia.

20181018_105420.jpg

Tässä komeasti esillä maalia saaneet pikkupöntöt! Väriä elämään eikö niin ;).

20181010_083008%20%282%29.jpg

Inspiraation tai no, oikeastaan tilaustyön saimme Pappilanpuiston palvelutalon työntekijöiltä. Olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä, josta löydät tarinaa kauempaa blogista. Lyhyesti kerrottuna nikkaroimamme työt ovat saaneet hyvän vastaanoton ja olemme tehneet hyvää ja iloa palvelutalon asukkaille. 

Lokakuun huippuhetkiä on Savonlinnan Hyvien Hemmojen ja Mikkelin Muistitreffiläisten vertaistapaaminen Mikkelissä. Syötiin ja nautittiin toistemme loistavasta seurasta, musiikista ja ohjelmasta. Seuraavaksi vähän tarinaa ohjelmasta :) 

20181018_085729%20%282%29.jpg

Jokainen tapaamisen osallistuja sai aluksi uuden henkilöllisyyden. Käytettiin Kenkäveron kummitus -pelikortteja, jotka toimivat samalla periaatteella kuin perinteisemmät Pekka-kortit. Jokainen löysi paikkansa salista, jossa tutustui uuteen perheeseensä ja naapurin perheeseen. Hilpeyttä aiheutti muun muassa uusi sukupuoli tai rooli perheessä, perheen ammatti -kuten ylöspassaaja, piika ja jopa piian puoliso (tekeekö hän työkseen mitään?) tietysti Kenkäveron pappilan korteista löytyi rovastin perhe muiden muassa.

Ps. paljastettakoon, että eräs Mikkelin Muisti ry:n työntekijä joutui myöhemmin googlaamaan perheensä aseman: Pehtoori, eli suuren tilan maataloustyönjohtaja, jonka tytär tämä työntekijä oli uudelta henkilöllisyydeltään. Porukalla olisi varmasti ollut tietoa, mutta kas kun tuo työntekijä unohti paikan päällä kysyä; "mitäs meidän pehtoorin perhe tekee eläkseen?"  Torpparin ois varmaan tämä työntekijä tiennyt.. ;) Tämähän toimii aasinsiltana seuraavaan kuvaan: 

Ohjelmassa oli jo perinteinen tietokilpailu Mikkelin seutu vs. Savonlinnan seutu!

1T3A8349.jpg

Kysyjinä toimivat työntekijät Helmi Mikkelistä ja Riitta Savonlinnasta (kuvassa).

Molemmat joukkueet olivat huolella valmistautuneet ja miettineet tietokilpailukysymykset vastapelureille. Päin mäntyä-porukalla panostimme nyt erityisesti, sillä viimeksi oli kotia tuomisena karvas tappio! Tällä kertaa kysymyksiä hiottiin useassa tapaamisessa, ja valitsimme useiden ja monipuolisten kysymyksien joukosta ne parhaat (ja pahimmat). :)

Blogin lukija: tiedätkös Mikkelin perustamisvuotta? Entä missä vietetään Tervaleppäjuhlat? Saatika mikä patsas tuhoutui kesämyräkässä Mikkelissä menneenä kesänä -tarkemmin 4.6.2018?

Muutama muukin kysymys kysyttiin vaihtoehtojen kera. Nostona kerrottakoon, että Savonlinnan porukat eivät taida tietää Mikkelin patsaista paljon mitään.. No eipä taida tietää tavan Mikkeliläinenkään.. Mehän ollaan teemakävelyn merkeissä mm. patsassuunnistettu, joten osa kaupungin patsaista on ainakin sitäkautta tuttuja! Mutta asiaan: aikamoista hilpeyttä aiheutti se, että savonlinnalaiset veikkasivat myräkässä tuhoutuneen Suuren spiraalin! Oikea vastaus oli sotakoirapatsas (kuvassa oikealla)

kuva%20blogiiin%20patsaat%20ja%20l%C3%B6

Savonlinnan seudulla oli muotoiltu meillepäin tiukkoja kysymyksiä.. Kerrottakoon, että oltiin hiukan hakoteillä, MM-lörtsynsyönnin ennätysajasta! Veikattiin nopeampaa aikaa, kuin oikea vastaus; 50 sekuntia oli. Nämä MM-kisat pidetään Pyhän Olavin päivänä Savonlinnan torilla, joten ehkäpä MIkkelin edustus lähtee rikkomaan ennätystä vielä ;)

Ja kyllä kuulkaa kavereillamme Hyvillä Hemmoilla on tuota "pelisilemää", sillä he kysyivät saman kysymyksen kuin edellistapaamisessa! :) Sehän kuului seuraavanlaisesti: "Montako siltaa on Savonlinnan kaupungin alueella?"  Vaihtoehdoista valitsimme epähuomiossa väärän, ja nyt kirjoitetaan ihan ylös tähän blogiin, että siltoja (kävely-rautatie..kaiken kaikkiaan) on yhteensä 22 kappaletta.

Tietokilpailu päättyi tulokseen 3-3. Ollaan onnellisia hyvästä, reilusta ja hauskasta skabasta :)

Näiden lisäksi ohjelmassa oli musiikkia: porukasta löytyy taitava haitarin soittaja ja lauloimme yhteislaulua, sekä myös taitava huuliharpun soittaja oli seurassamme! Kuulimme mahtavaa runonlausuntaa, itsekirjoitettua ja ystävän kirjoittamaa. Ruoka oli maittavaa ja seura hyvää, aikaa oli myös vapaaseen yhdessä oloon ja keskusteluun. 

Tilaisuuden päättyessä lauloimme Kultainen nuoruus -kappaleen haitarin säestyksellä. 

Tapaamisen lopuksi halusimme muistaa ja kiittää vieraitamme, ja annoimme muistoksi lahjan. Tämän kauniin kranssin tekijä löytyy omasta porukasta, ja näitä opettelimme tekemään myös kädentaitojen työpajassa aiemmin.

20181018_090107%20%282%29.jpg

Kiitos vierailusta, yhteistyöstä sekä mukavasta päivästä Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry:n Sillanrakentaja -hanke ja Etelä-Savon Muistiluotsin Savonlinnan aluekoordinaattori, kullanarvoiset vapaaehtoisemme, Muistitreffit -ryhmä ja tietysti eritoten Hyvät hemmot -ryhmä!