Ootko siä kuullut meiän elokuva teosta mittään? Katso uusin lyhytelokuvamme->

https://www.youtube.com/watch?v=G4cNDTZLk6E

(Klikkaa Youtube-linkkiä, pääset suoraan katsomaan) 

TÄSTÄ ALKAA BLOGITARINOINTI AIHEESTA:

Muisti%20ry%20esitt%C3%A4%C3%A4%20Hervot

Ilolla ja Ylpeänä esitämme lyhytelokuvan!

Tämä tarina perustuu hankkeen ilmaisutaitoryhmän 

Mielikuvitukseen! Matkaamme elokuvassa 

kuvitteelliselle Susivedelle ja Arvolan maisemiin. 

Kesto: n. 20 min

Ohjaus: Leevi Heinonen

Työryhmä: Ilmaisutaitoryhmä Päin Mäntyä -hankkeessa,

vapaaehtoiset avustajat ja hankkeen työntekijät

Käsikirjoitus: Ilmaisutaitoryhmä Leevi Heinosen johdolla.

P1010547%20hervoton%20elokuvan%20promoku

Tänä syksynä tämä porukka on kuvannut elokuvaa! Eikä kuvassa ole edes kaikki ;)

Kutkuttava jännitys edelsi elokuvan julkaisua, ja pitkin pitäjiä arvuuteltiin mitähän mahtaa tapahtua Kun tämä porukka suuntaa Susivedelle? Taisi tulla Hervoton luontoretki..

Tässä elokuvassa itse keksitty juoni sai siivet alleen!

Seuraavaksi hiukan tarinaa ja kuvia kulissien takaa:

Voitteko uskoa, ehkä vasta vuosi sitten (syksyllä 2017) ekat ideat lyhytelokuvaamme sanottiin ääneen, ja pistettiin hautumaan! Ideoitahan ei meidän ilmaisutaitoryhmältä puutu, eikä lopu ;) Tässä porukassa saa sanoa villeimmätkin ideat, osaamme kyllä nauraa ja heittää huulta suunnittelun vastapainoksi.

Hervoton luontoretki -alkuideana oli (blogin kirjoittajan muistin mukaan) lähteä Lappiin retkelle ja eksyä niin, että ohjaajat luulevat kaikkien eksyneen, hävinneen ja lähteneen omille teilleen. Lopuksi retken vetäjät turhautuisivat ja menisivät terassille murehtimaan tuopin ääreen. Lopulta levännyt ja rentoutunut retkiporukka löytäisi luovuttaneet, "maansa myyneet" retkiemännät terassilta. Kukaan ei ollutkaan eksynyt eikä hävinnyt... NO NIIN, tuliko tuoreesta elokuvasta parempi- voitte todeta sen itse katsomalla :)

Ohjaaja Leevillä onkin työn takana muistaa ne parhaimmat ideat. Onneksi hän kirjoittaa asioita ylös ja hänen firmansa nimi on Ihmeiden kehto. Leevi hoitaa monet muutkin elokuvan tekoon liittyvät asiat. Me hanketyöntekijät pidämme tuotannon muuten kasassa, ja mietimme mikä on mahdollista toteuttaa (ilmeisesti myös näytellään mitä käsketään) ja muistiinpanojen määrää voitte vaan arvailla.. ;)

20180815_135527%20%283%29.jpg

Syksyn alussa aloitimme elokuvan teon tapaamalla Mikkelin teatterin pukuvuokraamolla. Etukäteen oli jo pohdittu hahmoa ja asua. Kuvassa yllä asut käydään vielä läpi suunnittelupalaverissa. Sen jälkeen keskityttiin kuvauksiin! 

20180919_120303%20%282%29.jpg

Kuvaukset Akkavuorella... Eivät menneet Päin Mäntyä ;)

20180919_120310%20blogiin%20%282%29.jpg

Elokuvassa näette myös tunnelmakuvaa muun muassa veden alta ja jyrkän vuoren juurelta eri paikoista Mikkelin seudulta.

Varsinaisia kuvauspaikkoja olivat: 

Akkavuori

Elomaan talo

Kaihun kota, Mikkelin kaupungin työpajat

Urpolan luontopolku

Mikkelin satama

Mikkelipuisto, kuvassa alla :)

20180830_135504%20blogiin%20rajattu.jpg

Säiden herrojen kanssa taidetaan olla väleissä, nimittäin jokaiselle ulkokuvauspäivälle sattui samansorttinen keli! . Välillä tuli vähän vettä, mutta se ei menoa haitannut kuten kuvasta näkee! Kuvaukset onnistuivat hyvin, mutta olimme myös onnellisen väsyneitä -sillä keskittyminen vie energiaa. 

20181101_133332%20%282%29.jpg

Käsikirjoituksen repliikit jokainen sai sanoa omaan suuhun sopien ja toisinaan käytimme myös lappuja ;) Tässä kuvanottohetkellä vitsailtiin, että kerrankin Jaana ja Helmi (hankkeen työntekijät) joutuivat oikeisiin töihin!

 

Kiitos koko työryhmälle ja Leeville eritoten tästä huikeasta matkasta jonka olemme saaneet tehdä Susiveden ja Arvolan hervottomaan luontoon! Kiitos myös kuvauspaikoille ja Mikkelin teatterin pukuvuokraamolle asujen lainasta sekä Jouni Hyle ja Savonlinja Oy elämänmakuisesta bussikyydistä! Bussikuskiksi elokuvan tekoon saimme parhaan mahdollisen!

4%20k%C3%A4vyn%20elokuvajengi%20hervoton

Tämä kuva on otettu Päin Mäntyä -hankkeen loppuseminaarissa, jossa oli elokuvan Ensi -esitys. Lisää tarinaa tästä tilaisuudesta edellisessä blogikirjoituksessa: https://painmantyahanke.vuodatus.net/lue/2018/11/loppuseminaari

Ps. Blogin historiassa enempikin tarinaa ilmaisutaidon ryhmästä, elokuvan teosta jatoiminnasta, muun muassa: https://painmantyahanke.vuodatus.net/lue/2018/05/elokuva-onks-sullakin-se

Nyt kyseessä on jo kolmas ryhmämme lyhytelokuva, myös edelliset kaksi löytyvät Youtubesta. Tuoreinta lyhtyelokuvaa Hervoton luontoretki oltiin katsottu jo ensimmäisen viikonlopun (to 22.11- su 25.11) aikana huikeat 239 kertaa!

Kuvassa alla katseet tuleviin seikkailuihin :)

P1010567%20hervoton%20elokuvan%20promo%2

Ja hei, jos luet blogiamme vasta ekoja kertoja, tässä vähän taustatietoa:

Mikkelin seudun Muisti ry:llä on päättymäisillään Päin mäntyä-hanke, jonka puitteissa on monipuolista ryhmätoimintaa alle 70-vuotiaille muistiongelmaisille (etenevää muistisairautta sairastaville sekä muista syistä muistinongelmia kokeville) Hanke toimii helmikuun 2019 loppuun.

Yksi ryhmistä on ilmaisutaito, jossa Leevi Heinosen, ammattiohjaajan johdolla ryhmäläiset tekevät lyhytelokuvia. Lyhytelokuva on tehty yhdessä alusta loppuun, ideoinnista editointiin. Ryhmämme missio on näyttää maailmalle, että muistiongelmat eivät estä elämistä eikä elokuvantekoa.

Uuden elokuvan ”Hervoton luontoretki” ensiesitys oli 22.11.2018 hankkeen loppuseminaarissa. Elokuvan katsomalla pääsee hetkeksi muistin haasteita kokevien mielikuvitukseen ja matkalle Susivedelle. 

Lisätietoa toiminnasta: mikkelinseudunmuisti.fi

*Elokuvaan liittyvästä työn jaosta asiaa: https://www.innokyla.fi/web/malli7450639

Toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla (Stea).