Toisinaan olemme mukana tilaisuuksissa ja tapahtumissa. 1.9 Olimme sadonkorjuumarkkinoilla, elikkä torilla tavattavissa :) Kuvassa oikealta Anne (järjestoassari) , Helmi ja Jaana (hankkeesta)

20180901_102044.jpg

Päin mäntyä-hanke oli mukana alle 70-vuotiaiden sairastuneiden ja läheisen Ensitietopäivässä joka järjestettiin  5.9 Essoten tiloissa graanilla. Kuvassa alla kortteja, joita käytimme tutustumiseen.

20180910_135506%20%282%29.jpg

Tämä Ensitietopäivä ovat tarkoitettu alle 70-vuotiaille alkavaa muistisairautta sairastaville ja/ tai heidän läheisilleen, joilla on tuore diagnoosi tai tutkimukset käynnissä. Päivät järjestetään yhteistyössä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja Mikkelin seudun Muisti Ry:n sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Etelä-Savon Muistiluotsi on mukana päivissä, jotka on tarkoitettu yli 70v. muistisairauteen sairastuneille. 

Ensitietopäiviin kutsutaan Essoten kuntoutusohjaajille ohjautuneet henkilöt. Ensitietopäivät ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia. Valitettavasti kutsut eivät tavoita kaikkia kohderyhmään kuuluvia, joka on harmillista. Tämä asia on pohdituttanut työntekijöitä ja päin mäntyä- ryhmäläisiä myös. Moni kokee, että tiedonsaanti ja vertaistuki ovat tärkeitä hoidon ja seurannan lisäksi.

Aiheena 5.9 oli asiatietoa muistisairauksista ja etuuksista, sekä muista mahdollisuuksia kuten meidän Päin mäntyä-hankkeen toiminnasta ja ryhmistä. Kokemusasiantuntijana oli mukana yksi meidän ryhmäläinen, joka on sairastunut muistisairauteen. Hän kertoi kokemuksistaan ja ajatuksistaan nyt kun "terveys on irtisanottu". Hän lämpimästi suositteli osallistumaan Muisti ry:n ryhmien toimintaan sekä jatkamaan elämää ja nauttimaan asioista. :)

Joten uudet kiinnostuneet, eikun yhteys Jaanaan tai Helmiin, niin kerromme lisää. Porukka on yhdessä linjannut: "otetaan uusi ryhmän jäsen ilolla ja lämmöllä vastaan".

yhteystiedot%20blogiin.jpg


Teemme yhteistyötä myös valtakunnallisessa verkostossa, jossa on muistiyhdistysten työntekijöitä ympäri Suomen. Osa porukkaa kokoontui Tampereella, me olimme tällä kertaa etäyhteydellä mukana. Teimme muun muassa seuraavaa:

blogiin%20ty%C3%B6ik%C3%A4isverkosto%201

Verkostosta saatiin jälleen paljon uusia vinkkejä ja ideoita, sekä jaettiin hyviä käytäntöjä. Verkostoa koordinoi Muistiliiton työikäisten muistisairaiden hoito- ja palvelujärjestelmän asiantuntija, joten pysymme perillä myös valtakunnallisista asioista.

Tällä kertaa blogi sisälsi painavaa asiaa mitä työntekijöiden työhon liittyy. Kerrottakoon että meillä on uusi motto, ihan kiveen kirjattu ;)

20180910_135246%20%282%29.jpg

"Muistat tai et Ei hätää ELÄMÄ JATKUU"