Luonnossa liikkuessa hyvä keli on plussaa! Siksipä aloitimme myös uuden, hervottoman ja hulvattoman lyhytelokuvamme kuvaukset nyt elokuussa. Tällä kertaa mennään kuvitteelliseen maailmaan, Susivesi ja Arvola kutsuvat kuvassa olevia retkeläisiä! Pysykää kuulolla ;)

Kuvaukset%20luontopolulla%20%282%29.jpg

Näin elokuussa ollaan ulkoiltu minkä keretty :) Teemakävelyssä on tallattu Mikkelipuistossa valokuvasuunnistuksen merkeissä. Istuimme nuotiopaikalla kahvitellen sekä kuulumisia vaihtaen. Monen kanssa tavattiin ensikertaa kesätauon jälkeen. Sää oli sopiva "Suomen kesä"-keliksi, tuuli ja lämmintä oli +24 astetta. 

Mikkelipuisto%20kuvakaap.jpg

Viikon päästä Mikkelipuiston kokoontumisesta oli tarkoitus mennä Urpolan luontopolulle  teemakävelylle. Kuitenkin sateen vuoksi tapasimme toimistolla luontopolun teemaa noudattaen. Onneksi viesti tavoitti kaikki ryhmään tulijat, ja toimistolla tavattiin. :)

Muistelimme sananlaskuja sekä lauluja luonnosta, mieleen pälkähti muun muassa

"parempi pyy pivossa.."

"kuu kiurusta kesään.."

"vierivät kivet eivät..".

Ikkunasta näimme myös sadekuuroja, joten yhdessä totesimme hyväksi ratkaisuksi jättää ulkoilu tällä kertaa -vain kotimatkalle. Ohjelmassa oli myös lintujen tunnistusta ja kala-tavupeli (eli hau-ki, ma-de, säy-nä-vä yhdistelmiä etsittiin). 

Blogihaaste: Tunnistatko kuvassa alla olevan linnun?

 k%C3%A4pytikka%20blogiin.jpg

5 pisteen vihje: Linnun nimessä on puunosa, ja lintu syö muun muassa havupuiden siemeniä.

Bonus vihje: Voisi kutsua myös Päin mäntyä -hankkeen maskotti-linnuksi ;)

Vastaus: Käpytikka. *Tikka kiilaa kävyn puunkoloon ja naputtelee siemenet esiin. Puun alle kertyy runsaasti siemenistä tyhjennettyjä käpyjä. 


20180814_122754%20%282%29.jpg

Ryhmätoimintojen kirjallisten toimintamallien parissa on myös ahkeroitu, kuten ylläolevasta kuvasta näkee ;) Kuva liittyy kotaryhmän toimintamalliin, jota on työstetty valtakunnalliseen levitykseen sopivaksi. Pikkuhiljaa tulee valmista, ja loppusyksystä ammattilaiset sekä muut kiinnostuneet löytävät meidänkin toimintamalleja netistä innokyla.fi stä, jota toteuttavat Suomen kuntaliitto, SOSTE ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kirjoitamme tästä tarkemmin blogiin vielä syksymmällä, kun valmista syntyy. Toimintamalli on kehittynyt hankkeen edetessä palautteen ja havaintojen pohjalta, ja toimimme kodalla kotamallin mukaan. Halukkaat ryhmäläiset saivat kotilukuun tämänhetkisen version kirjallisesta tuotoksesta.

Kotaryhmä kokoontui Kaihun kodalla elokuun lopussa. Kuvassa alla "kiitollisuuden keko". Tehtävärasteillä puhuimme muun muassa kiitollisuudesta. 

20180828_144307%20%282%29.jpg

Luonnossa liikkuessa eteen voi tulla uutta ja ennennäkemätöntä, ihastelimme ja ihmettelimme koivun "helmaa". Tietoa ei ollut, mistä on kyse. Kenties jokin sieni?

20180828_143720%20%282%29.jpg

Kuva Kaihunlahden rannalta, kodan edustalta. Kaupungin silhuetti näkyvissä, kaukana. Kiitos tänne asti jaksaneille blogin lukijoille.:)

20180828_120208%20%282%29.jpg