Viikolla 38 vietettiin valtakunnallista muistiviikkoa. Tähän kirjoitettu muistelmat viikostamme ja poimintoja meidän toiminnoistamme sekä valtakunnallisesta kampanjasta.

Muistini.fi

Sivusto avautui. Se sisältää tarinoita ihmisten tarinoita:

Muistisairauden monet kasvot -kampanja tuo esiin ihmiset muistisairauksien takana ja antaa heille äänen. Kampanjan suojelijoina toimivat kirjailija Tommi Kinnunen, iskelmälegenda Eino Grön ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. "

Katsoimme sivuston sisältöä muistitreffeillä. Keskustelua herätti muun muassa Petrin tarina;

"Diagnoosi vaati yli 100 lääkärikäyntiä"petri%20blogiin.jpg

Sivuilla on mahdollisuus lisätä oma tarina muistisairaudesta, muistioireiden kanssa elämisestä tai omaisen näkökulmasta

Sivuston löydät osoitteesta: https://www.muistini.fi/ 

 

muistij%C3%A4%C3%A4ss%C3%A4%20blogiin.jp

Jukurit -KooKoo peli 19.9

Toimimme ottelujärjestönä pelissä. Meidän porukkaa oli katsomassa ja kannustamassa. Oltiinkohan ”onnen enkeleitä” kun kauden eka voitto tuli 😉

Jukurit%2019.9%20kuvakollaasi%20fb.jpg

 

Viikolla toimi säännölliset ryhmät normaalisti, ahkerasti aivotsumpasimme sekä iloiten ilmaisutaitoa harjoitimme. Tapasimme myös mukavilla Muistitreffeillä :)

 

tupis%20blogiin%202.jpg

Torstaina olimme mukana Tuppuralatreffeillä kulttuurikeskus Vekkulassa. Tapahtuma oli suunnattu alueen asukkaille ja pääjärjestäjänä toimi Elävä kaupunki-hanke. Alla kuvaa illan tunnelmista :)

tupis%20blogiin.jpg

 

Muistiviikkoa vietetään vuosittain Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) yhteydessä viikolla 38 tai 39 riippuen vuodesta. Muistiviikolla nostetaan esiin muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä ääni. Näin rakennamme yhdessä muistiystävällistä Suomea, jossa myös muistisairaat ihmiset ovat aidosti osallisia ja voivat elää omannäköistä, hyvää elämää.

kynttil%20BLOGIIN.jpg

Torstai iltana syttyi kynttilöitä muistisairaiden muistoksi "Muistin tuli" kampanjan hengessä. Tuli voi olla tuikku, lyhty tai muu valonlähde. Toki tälläisen kauniin eleen voi tehdä muunakin iltana :)