Kotaryhmä kokoontui Kaihun kodalla toukokuun lopussa. Tässä kuvia ja tunnelmia viimoisesta yhteisestä tapaamisestamme ennen kesän viettoa :)

20180529_124153%20%282%29.jpg

Kodassa oli sopivaa vaikka ulkona helle +26 C! Tuossa kyltissä, joka kuvassa näkyy luki yksityistilaisuus. Hyvä ratkaisu, sillä kodalla on toisinaan kaikille avointa toimintaa. Meidän kotaryhmä on omalle porukalle, jotenka kyltti oli ulkona tiedottamassa muita alueella liikkujia. 

Kodassa keskustelimme luonnon antimista sekä päivän teemasta: läsnäolosta.

*Jos nyt jäit pohtimaan mitenkä läsnäoloa voisi harjoittaa luonnossa, vinkkejä löytyy esim: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/oppaat/tietoa_luonnon_hyvinvointivaikutuksista/Pages/metsamieliharjoituksia.aspx#lasnaolon-hetki

20180529_124035%20%282%29.jpg

Kahvien lomassa oli tarjolla yrttivoita leivän päälle maistettavaksi. Resepti kuvassa, laktoosittoman voin seassa poimulehteä ja käenkaalia, monelle tutummin ketunleipää. Maistelu auttaa muistelussa ja herätti keskustelua. Tulee huomioida turvallisuus, jos yrttejä lähtee keräämään: lajien tunnistaminen, riittävä etäisyys tiestä ja että kerää mieluiten nuoria lehtiä. Luotettavaa lisätietoa lyötyy mm. sivustolta: http://www.yrttitarha.fi/tutkimus/index.html

1T3A5247%20%282%29.jpg

Kävimme porukalla pienen kävelyn osana luontoon liittyviä harjoitteita.

Suuntaa ohjasi runollinen ohje:

Onko tämä seutu sinulle tuttu?

Joka tapauksessa kuuntele tämä juttu:

Muista luonnon voima ja mahti

Siellä missä istuu sillanvahti

Löytyy meidän tehtävärasti

Sillan yli vie askelten tahti

(Lisävihje: Matkalla suihkulähde pulputtaa,

risteyksestä kohti sitä käydä saa)

Onnistujien%20mets%C3%A4kokous%20kuva%20

Rasti löytyi helposti, paikallistuntemusta oli runsaasti edustettuna! Kävikin niin, että ei ihan "kävelykokous"kutsua tullut, läheltä liippasi sillä pidimme onnistujien metsäkokouksen.

*Pohdittavaksi: Missä sinä olet onnistunut?


Ryhmät jatkavat syksyllä, toivottavasti vähälumisen kesätauon jälkeen.

Kesällä ollaan ja nautitaan. Suosittelemme lämpimästi läsnäoloa luonnossa!